DAIHATSU

Офроуд джипове Daihatsu - Rocky


Серия Rocky / Feroza е с производство 1989–2002година. Daihatsu Rocky е автомобил от гамата от джиповете като в началото е бил като мини-джип и се е продавал в Япония и на някои международни пазари между 1989 и 2002година. Постепенно е сменен от въвеждането на Terios през 1997г. От началото на 2019г. Rocky се завръща в Япония като субкомпактен кросоувър SUV. Името Feroza се използва и в Латинска Америка и Азия. ...
Rocky притежав 1,6-литров четирицилиндров бензинов двигател с ръчна или автоматична скоростна кутия, кардан и диференциал на предните колела и задния мост, за да осигури задвижване на четирите колела или задното задвижване в зависимост от изискванията на водача. Мощността варира между 55–77 kW (74–103 к.с.; 75–105 к.с.) в Япония. Той се предлага само като купе с 3 врати и е един от първите мини джипове, представени от японските производители през 80-те години. Rocky е един от двата модела, заедно с Charade, които се продават в САЩ .
Нова офроуд генерация на Daihatsu Rocky
Rocky се завръща в Япония през 2019г. Като нов компактен SUV. Серията A200 Rocky се задвижва от турбокомпресор с 996 куб. редови бензинов двигател, който има 72 kW (98 к.с.). Двигателят е свързан с безстепенна трансмисия като в Япония Rocky се предлага в модификации L, X, G и Premium. Всяко ниво на оборудване има опция за задвижване на четирите колела.
Daihatsu Rocky EV офроуд джип
През 1990г. е разработена версия с електрическо задвижване - Rocky EV. Неговият 20 kW (27 к.с.) електрически мотор може да задвижва Rocky с до 90 км / ч и дава 200 км пробег при стабилна скорост от 40 км / ч. Системата със задвижване на четирите колела остава, което му позволява да се изкачва по стръмен наклон.
Daihatsu Feroza
В Европа, Латинска Америка, Австралия и повечето азиатски пазари моделът F300 се продава като Daihatsu Feroza. Серията F300 Rocky / Feroza претърпява някои много незначителни фейслифта по време на производството си, най-вече засягащи различни решетки. Стоповете са монтирани в каросерията, но някои автомобили имат щори в тези пространства и вместо това имат задни светлини в уголемената задна броня. Италианският производител Bertone създаве вариация на Rocky / Feroza, задвижван от 1,6-литров двигател BMW M40, с мощност 73,5 kW ( 100 к.с.), наречен Bertone Freeclimber II. Freeclimber става популярен най-вече във Франция и Италия.