LAND ROVER

Офроуд джипове Land Rover


Offroad Hunter ви предлага много богата гама офроуд оборудване за ентусиастите и любителите на марката Land Rover. Окачването, блокировките на диференциала, броните, защитата на диференциал, комплекти за окачване, комплекти пружини, фланци и шнорхели са само част от основните офроуд части за Land Rover, които се предлагат. Ако имате нужда от асистенция в намирането на определена част или консултация от специалист, нашите служители са на ваше разположение. Land Rover е синоним на едно нещо над всички останали и това е способността за офроуд. Ще намерите богат избор от качествени офроуд части и аксесоари, изпробвани и тествани, за да подобрят тази способност и да ви преведат през най-трудния терен. С добра подготовка и малко практика, всеки може да се запъти към офроуд. Land Rover е способен на повече, отколкото бихте могли да си представите като е най-добре да опознаете своя 4x4 отвътре навън, преди да тръгнете. ...
Направете добра картина на долната страна на вашето превозно средство. Знайте къде са по-слабите места, като резервоара за гориво, картера на двигателя, диференциалите и скоростната кутия. Запаметяването на някои основни статистически данни ще ви помогне да се справите уверено с офроуд препятствията. Опознайте височината и ширината на вашето превозно средство, най-ниската му точка, дълбочината на монтиране и ъглите на ключовете. Разберете вашата бордова технология и всички нейни функции като ще намерите всичко, което трябва да знаете в ръководството.
Офроуд пътуване през кал с Land Rover
В дълбока кал ви е необходим стабилен импулс, който да ви пренесе. Включете на режим преминаване през терен с кал и използвайте нискочестотна предавка като 2-ра или 3-та. Вашите гуми ще разбутат калта, за да намерят сцепление на по-твърда земя отдолу. Всички нови Land Rover имат вграден контрол на сцеплението, който задвижва мощността към колелата с най-голямо сцепление. Ако колелата ви започнат да се въртят, отпуснете и забавете гумите, за да си възвърнат сцеплението. Пътят е дълъг дълбок коловоз, създаден от многократното преминаване на превозни средства - опитайте се да заобиколите дълбоките коловози, тъй като това намалява въздействието върху околната среда до минимум. Ако калните условия ви принуждават да влезнете в коловозите, уверете се, че знаете накъде са насочени предните ви колела. Проверете индикатора за посоката на колелото, ако е наличен. Опитайте се винаги да държите най-ниската си точка далеч от земята. Реакцията на терена автоматично ще повиши превозното средство до оптимална височина. Когато се изкачвате по кални хълмове, не забравяйте, че ще ви трябва повече инерция, за да балансирате намаляването на сцеплението. Винаги се опитвайте да избягвате въртенето на колелата, тъй като това води до загуба на инерция и може да причини екологични щети.
Офроуд пътуване през пясък с Land Rover
За да пътувате през пясък, имате нужда от ниска предавка и стабилен импулс. Помислете за понижаване на налягането в гумите, за да създадете по-голяма повърхност. Ако колелата ви се въртят, отпуснете и забавете гумите, за да възстановите сцеплението. Ако трябва да паркирате в пясък, направете го на наклон надолу. Когато шофирате по влажен пясък, вашите колела могат да потънат в повърхността, затова използвайте настройката Mud and Ruts. Пазете се от мокър пясък, тъй като той може да съдържа опасни зони от „плаващ“ пясък . На участъци от твърд пясък в пустинята можете да пътувате с относително високи предавки. Не забравяйте, че пясъчната повърхностна кора ще бъде по-силна и ще изглежда по-суха, през прохладната сутрин. Шофирането във влажен пустинен пясък след валежи може да бъде по-лесно. Ако срещнете дюни, заобикаляйте ги. Ако ви застигне пясъчна буря : завъртете задната част на автомобила си срещу вятъра, изключете двигателя и изчакайте бурята да премине.
Офроуд пътуване през хълмове с Land Rover
Приближете се до хълма направо, а никога по диагонал, за да избегнете възможността от преобръщане. Използвайте най-високата предавка, в която превозното средство се движи комфортно в ситуацията. Никога не се опитвайте да завиете със своя офроуд автомобил по стръмен склон. Бъдете подготвени за неуспешно изкачване, това се случва дори и на най-добрите шофьори. Изгответе си маршрут за евакуация и отбележете къде биха били препятствията пред вас.
Офроуд шофиране през вода с Land Rover
Първият съвет е да опитате да разберете колко е дълбока водата. В неподвижна по-плитка вода изследвайте пеша и използвайте пръчка, за да прецените дълбочината или гледайте как преминава друго превозно средство, ако има такова. Добра идея е да държите в багажника чифт ботуши. Ако има други превозни средства отпред, изчакайте, докато напуснат водата. Не плъзгайте съединителя, тъй като това намалява контрола върху автомобила. Освободете газта, докато стигнете от другата страна. Land Rover 4x4 може да бъде управляван при потапяне между 50 и 90см.
Офроуд шофиране върху скали с Land Rover
Преди да преминете през скалите с вашия 4х4, слезте от превозното средство и преценете рисковете. Първата предавка с нисък обхват е най-подходяща за скалисти терени. Ако е възможно, помолете някой извън превозното средство да ви преведе през района или използвайте съраунд камери, ако има такива. Преди да се придвижвате по неравна скалиста земя, осигурете и подпрете всичко в превозното средство, което може да падне. Използвайте възможно най-ниската предавка и се приближавайте чрез приплъзване. Избягвайте изкушението да се насочвате право нагоре по склона. Ако загубите сцепление на колелата си докато се катерите нагоре, спрете веднага, обърнете се назад и изберете по-подходящ маршрут. Внимавайте за всичко, което може да дисбалансира превозното средство, като скали или дупки. Приближавайте скалисти стъпала или канавки само по диагонал като се стараете да запазите по всяко време три колела на земята.
Офроуд шофиране върху чакъл с Land Rover
Използвайте възможно най-високата предавка за условията в които се намирате. Карайте с възможно най-ниската скорост според терена, тъй като това намалява риска от загуба на сцепление, когато спирате, ускорявате или завивате в завой. Винаги оставяйте достатъчно разстояние между вас и другите превозни средства, за да сведете до минимум риска от щети при завихряне и хвърляне на чакъл от предните коли/джипове. Избягвайте облаците прах и чакъл, тъй като те намаляват видимостта. Най-ефективните гуми върху чакъл са тези с голям протектор, тъй като това помага да се изчистят по-дребните частици от чакъл и да се захванете за по-стабилни части от пътя. По-широките гуми са по-ефективни от по-тънките, тъй като сцеплението се увеличава с площта на контактния участък на гумите. Уверете се, че гумите ви са добре напомпани, но също така имайте предвид, че прекаленото напомпване може да намали сцеплението.