TOYOTA

Офроуд джипове Toyota

Направете следващото си приключение извън утъпкания път със стабилните офроуд превозни средства на Toyota. От моделите за офроуд до офроуд спортните превозни средства, офроуд автомобилите Toyota са оборудвани за по-кратък път. Сигурните функции като Multi-Terrain Select and Crawl Control (CRAWL) помагат да се справите с предизвикателни пътни условия с увереност и сигурност. Офроуд автомобилите на Toyota могат да се похвалят с 8 стандартни въздушни възглавници и стандартният Toyota Safety Sense® (TSS), който осигурява идеалния баланс на полезност и функции за безопасност за моделите за офроуд на Toyota. Впечатляващото теглене на офроуд превозни средства на Toyota и завидни техническите характеристики са гарантирани. ...

Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser спечели лоялни последователи от цял свят. Продуктът от над 60 години глобални приключения е изтънчена комбинация от офроуд умения, 85 комфорта на пътя и несравнима по усъвършенстване машина. Той също така предлага места за до 8 пътници - в края на краищата приключенията се споделят най-добре. И отдаването на почит към легендите, които дойдоха преди, е Land Cruiser Heritage Edition. Като най-новото попълнение на емблематичната марка, той отбелязва мястото, където е бил, и е готов за следващото.
► Стартиране на наклон - Областта на склона при наклон за тест за контрол на подпомагане при стартиране на наклон е много широка и контрола на асистиране при спускане е завиден.
► Движение при наводнение - Симулираното наводнение за тракшън контрол и тестовете за задвижване на четирите колела в ситуация на наводнение са с изключително добри резултати.
► Движение при сухо корито на реката - Маршрутът за симулация на различни повърхности като пясък, скала, чакъл и по склон се изпълнява с цел да се направи извънредно тестване на системата за задвижване на четирите колела и системата за окачване.
Toyota Tacoma TRD Pro и Toyota Tundra TRD Pro в офроуд състезание са с видими резултати за това как двата офроуд автомобила се сравняват с всеки друг в дивата природа.
Toyota Tacoma
Tacoma TRD Pro получава няколко малки актуализации за 2020та година. Офроуд автомобилът идва от завода със списък на специална офроуд техника : 2,5-инчови вътрешни байпасни амортисьори, TRD настроени предни и задни пружини, 1-инчов асансьор, алуминиева подложка, 16-инчови джанти -усилени гуми за всички терени, TRD изпускателен механизъм и LED фарове. Той се предлага със стандартните 278 конски сили, 3,5-литров V-6, и може да бъде с шестстепенна механична или автоматична скоростна кутия. Той разполага с един куп електронни помощни средства, чиято цел е да ви помогне да се придвижвате сигурно по предизвикателен терен. Например Crawl Control на Toyota е вид нискоскоростен круиз контрол, който можете да включите, когато предавателната кутия е в нисък обхват като той използва всякакви сензори, за да ви накара да се движите безпроблемно по камъни и пътеки. Набор от нови предни и странични камери също присъстват и използват новия 8-инчов мултимедиен екран на офроуд автомобила, за да ви помогнат да видите пътя напред, когато не можете да видите над капака.
Всички тези системи служат за превръщането на Tacoma TRD Pro в изключителен робот за движение по скали. Размерите му помагат и в това отношение - той не е голям и тежък като масивната Тундра и се усеща тесен и гъвкав, способен да изкачва пътеки, през които други офроуд машини могат да се справят с предизвикателството. Амортисьорите и прогресивните задни пружини обират добре каменистата настилка при ниски до умерени скорости. Поддрържайте скоростите ниски и Tacoma ще е удоволствие, нито веднъж не се колебайте да се качите нагоре или надолу по някои скалисти, обсипани с камъни пейзажи.
Toyota Tundra
Tundra TRD Pro като за начало е далеч по-голям офроуд автомобил. Той е по-тежък, по-широк, има по-голяма кабина и освен това е много по-удобен. Той е оборудван подобно на Tacoma, но изпълнен с офроуд оборудване, настроено от TRD и инсталирано в завода. Отпред са настроени TRD винтови пружини и многолистни пружини отзад, докато TRD 2,5-инчовите вътрешни байпасни амортисьори са монтирани на всички ъгли. Окачването получава 2-инчов лифт спрямо 1-инчовия на Tacoma. Леките 18-инчови алуминиеви джанти са с гуми за всички терени за сцепление с офроуд, като е поставена и алуминиева подложка TRD. Под капака остава стандартният 5,7-литров V-8, който притежава 381 конски сили, свързани с шестстепенно автоматично и стандартно задвижване на четирите колела за TRD Pro. Голямата Тундра е малко сложна за тесни скални маршрути поради своята ширина, дължина и тежест и не предлага изящната система за контрол на пълзенето на Toyota, която да ви помогне да преодолеете трудностите. Така че придвижването по скали може да не е неговата сила. Но когато височините започнат да се изкачват, допълнителните 1,5 инча на колело се движат отпред и 2 инча отзад правят голяма разлика в изглаждането на пътя. През сухото дъно на езерото, което разтърси Tacoma TRD Pro, Tundra показва много по-добра способност да поема големи удари на окачването. Поставете трансмисията на 2-ра предавка, изключете всички детектори за сцепление и стабилност, а големият Tundra TRD Pro ще се плъзга през целия ден в мръсотията и ще прескача ниски наклони с лекота, като същевременно предоставя фантастичен саундтрак благодарение на задната си TRD изпускателна система.
► И така, кой е по-добър? - Toyota Tacoma или Toyota Tundra Това зависи изцяло от това, което планирате да правите с вашия офроуд автомобил. Искате ли да се разхождате в нещо подредено и паркиращо се в стандартен домашен гараж? Tacoma е по-доброто решение. Искате ли да преминете малко по-бързо през разбити терени, превозвайки повече хора и други неща? Тундрата е тази, която ще предпочетете. И двамата изглеждат доста фантастично в своите офроуд визии. Това не са най-удобните или модерни офроуд автомобили на пазара и не са благословени и с най-хубавия интериор, но тяхната репутация на солидна надеждност и стойност за препродажба компенсира това в очите на много собственици. Едно нещо, което те определено са, обаче, е способността за офроуд и ако това е приоритет за вас, определено си струва избора.